Ga naar de inhoud

Bridge2Health zet zich in om met burgerwetenschap een brug te bouwen tussen zorg en gezondheid. Hiervoor werken burgers samen met publieke en private organisaties om deze processen te ondersteunen en barrières te doorbreken. In februari is de projectgroep samengekomen bij de Hanze in Groningen om terug te blikken op de afgelopen twee jaar.

Tijdlijnevaluatie

Onder leiding van Harold Hofenk en Nikki Jepkema hebben we teruggeblikt op de afgelopen jaren via een tijdlijnevaluatie. Hierbij keken we individueel, in tweetallen en als groep wat goed en minder goed werkte, welke inzichten we hebben gekregen en welke onverwachte positieve effecten er waren.

Met een mooi overzicht van alle bevindingen hebben we nieuwe leervragen voor onszelf kunnen opstellen, die we de komende tijd gaan uitzetten in concrete acties.

Wat hebben we zoal geleerd?

  • Bridge2Health twee snelheden kent: “traag en verdiepend” versus “snel en pragmatisch”. Alleen projectmatig werken op dit onderwerp leidt tot ongeduld, terwijl de systeemverandering in het gezondheidsdomein die we nastreven tijd en draagvlak vereist.
  • Burgers blijvend betrokken moeten worden en eropuit gaan hierbij helpt. Een voorbeeld hiervan is Three Days Inside Appingedam.
  • Dynamiek in de praktijk cruciaal is en hierop te anticiperen. Living Labs en hun burgerinitiatieven zijn vaak afhankelijk van financiering, doorstroom van deelnemers en personeel.
  • Bridge2Health, citizen science voor gezondheid wordt inmiddels nationaal en internationaal herkend en erkend.
  • Op het gebied van de consequenties van intensieve burgerbetrokkenheid op ethische richtlijnen, datamanagement en de inrichting van subsidie calls zijn veelbelovende initiatieven in gang gezet.
  • Bridge2Health in 2 jaar mooie stappen heeft gezet en de leervragen waardevolle aanknopingspunten bieden voor de komende periode.

Samenwerken

Wil je meer weten over hoe we onderzoek doen of wil je met ons samenwerken?

Neem contact met ons op! 

Bridge2Health
Bridge2Health
Bridge2Health